Eilisen päivän päätteeksi hyppäsin totaalisen nuutuneena raitiovaunuun, joka kiertää jokaisen kylän ja pitäjän, mutta sillä pääsen ilman vaihtoja kotiovelleni. Kävipä sitten niin, että trami törmäsi autoon ja pieni pintanaarmuhan siitä syntyi. Muutama minuutti tilannetta ihmeteltyä tuli kuulutus, että poliisi on tulossa paikalle, kaikki ulos tramista. Ja sitten tarpomaan keskellä keskustaa hikisenä (ensimmäinen kerta kun en käynyt suihkussa tunnin jälkeen, kivakiva) seuraavalle pysäkille, josta kahden vaihdon kera lopulta pääsin kotiin, noin puolituntia odotettua jäljessä!

Muistan sen kauniin kesäkuun päivän viikko sen jälkeen kun rantauduin tänne juuston luvattuun maahan. Olin työntelemässä järven rannassa vaunuja kun ohitsemme hölkkäsi mies. Muistan tämän miehen, sillä hän todella erottui massasta. Juoksu takkusi, vatsa oli liikakiloista pinkeä ja viikset oli vedetty sivuille geelillä. Ajattelin, että onpa hienoa, että hän on päättänyt tarttua toimeen ja tiputtaa painoa ja alkaa urheilemaan! Mutta eilen, tramissa istuessani, näin samaisen miehen, täysin samalla juoksutyylillä ja täysin samalla vatsavarustuksella. Neljän kuukauden treeni ei siis ollut poikinut lainkaan tuloksia. Sääliksi kävi. En tiedä pureutuuko tämä jooga enemmän ajattelutapaan vai lihaksiin, mutta nyt tuntuu tosi hyvältä ja täysin itselle kelpaavalta. Positiivinen kierre on siis päällä! Ajattelen niin, että kun kroppa on sinut itsensä kanssa ja keho on onnellinen, pysyt hyvässä kunnossa. En tiedä perustuuko tämä ajatukseen "kehoni on temppelini" vai saako positiivisuus ja itsensä hyväksyminen aikaan ihmeitä, enkä tiedä onko sillä väliäkään, kunhan todella olet sinut itsesi kanssa. Loistava esimerkki ovat tummat, temperamenttiset naiset, jotka selvästi huokuvat mieletöntä kunnioitusta itseään ja omia mielipiteitään kohtaan - ja juuri koskaan en ainakaan itse kiinnitä huomiota heidän ylipainoonsa. Jos vaatimattomuus, niin kyllä myös hyvä itsetunto ja sinut itsensä kanssa-olo kaunistaa!

Tänä aamuna lähdin banaanin voimin joogaan, hieman peläten, koska edellinen aamujooga oli mennyt päin prinkkalaa. Onneksi nyt oli ravinto ja nesteytys enemmän tai vähemmän tasapainossa ja joogaus sujui mielekkäästi. Ihana aloitus päivälle! Sitten tulin kotiin laittamaan jotain peritavallista ruokaa, mitä olen kaivannut mielettömästi. Ostin eilen perunoita ja jauhelihaa ensimmäistä kertaa täälläoloaikana ja näin unta mitä voisin niistä tehdä! Tein sitten mussakatyylisen perunamuusi-jauheliha-tomaattipaistoksen ja hyvää tuli.Odotan vaan nyt kauhulla miten elimistö reagoi lihaan. Olen ollut täällä pääasiassa kasviskuurilla (+kala ja äyriäiset) ja kun hain maanantaina saksan tunnille McDonaldsista salaatin, meni vatsa aivan tukkoon. En ottanut edes kastiketta. Siinä oli vain salaatinlehtiä, muutama kämänen kirsikkatomaatti ja säälittävä määrä kanaa. En keksi mistä muustakaan se kivi olisi vatsaan voinut tulla kuin siitä kanasta... Pakko totuttautua taas lihaan. Aion kyllä jatkaa melko vegelinjalla Suomessakin, mutta pakko saada elimistö siihen kuntoon, että sietää lihaa, on se niin hyvä proteiinin ja muiden ravinteiden lähde. Täällä kasvispainotteiselle ruokavaliolle on syynä se, että hostäiti on lähes täysivegetaristi ja liha on niin kaaamean kallista. Kun itse ostan ruokani ja annan kuitit (nyt siis luottokorttilaskun;) niin en todellakaan halua aiheuttaa suurta järkytystä laskun suuruudella. Olen ostanut aivan järkyttävän pienellä rahalla ruokaa. Keskimäärin olen käyttänyt viikossa 10-70fr ja kun ystäväni Annin perhe oli poissa sai hän ruokarahaa 30fr/päivä! Tästä tiedosta ryhdistäytyneenä oon nyt koittanu todella miettii mitä haluisin syödä! Mut jos kaikessa ollaan niin nipoja vaik rahaa piisaa, niin en jaksa tehdä asioista ongelmaa ja ostan siis vain niitä hedelmiä joiden kilohinta on alle 4frangia, eli käytännössä nektariinia ja banaania ja joskus omenaa jos sattuu olee action..

Nyt taas muutamaksi tunniksi lapsenlikkapuuhiin ja sitten tsekkaamaan millaisia hankintoja tässä vielä tarvitsisi tehdä kaupungilta. Tsekkaamaan vaan siksi, etten ole vieläkään saanut tämän viikon palkkaa. Sovittu maksupäivä maanantai. Nooo, tuleepahan ainakin mietittyä huolella, että onko ostos oikeasti hyödyllinen!